Кинески бизнисмен подмићивао монахе да би утицао на избор будућег далај-ламе

Индијске власти сумњиче притвореног Кинеза, оптуженог за прање новца, да је спроводио тајну операцију подмићивања монаха како би се умешао у изборни процес следећег далај-ламе.

Како наводе индијске власти, а преноси портал Њус18, кинески држављанин Чарли Пенг је можда подмитио око 100 монаха у претходне две године како би добио подршку да следећи наследник далај-ламе буде Кинез. Исплате мита су биле у готовини, али је вршен и електронски трансфер новца.

Током истраге, власти су испитивале монахе у два манастира у држави Карнатака и Утар Прадеш у вези са добијеним средствима.

Како наводе локални индијски медији, почетком месеца индијске пореске власти оптужиле су Пенга за прање новца и подмићивање монаха у износу од 2.700 и 4.000 долара да би шпијунирали далај-ламу и „инфилтрирали" се у његову пратњу.

Пенг је описан као бизнисмен који води посао у Багалору. Хапшен је и пре две године због поседовања лажног индијског пасоша. Власти су такође подигле оптужницу и против књиговође из Делхија за кога верују да је Пенгов саучесник.

Нови далај-лама се сматра реинкарнацијом претходног. Потрагу за дечаком који ће бити проглашен наследником врше ламе, високи тибетански свештеници. Процес одабира може трајати и неколико година.

Садашњи далај-лама живи у Индији још од 1959. године пошто је због сукоба са кинеским властнима отишао са Тибета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи