Мел Гибсон прети тужбом довитљивој Чилеанки

Чилеанка Јохана Агурто је била сигурна да је смислила савршен маркетинг за свој мед, наденувши му назив по једној од највећих холивудских звезда – Мелу Гибсону. Међутим, онда је уследио позив његових адвоката.

Јохана се поиграла речима и на етикету теглица меда ставила назив "Miel Gibson" јер на шпанском "miel" значи мед и фотографију славног глумца из филма Храбро срце.

„Све је ишло по плану док није стигла претња Гибсонових адвоката“, открила је предузимљива Чилеанка у објави на Твитеру.

Наравно, адвокати су је обавестили да производ мора да повуче са тржишта јер је неовлашћено употребила глумчево име и лик.

„За коришћење и умножавање фотографије са ликом Мела Гибсона из филма Храбро срце морате добити потребну дозволу. Фотографија је власништво филмског студија који је филм објавио“, појаснили су јој адвокати и напоменули да за овакву врсту маркетинга мора добити посебно одобрење.

Упозорење прати и претња да уколико одмах не повуче свој производ са тржишта, биће присиљени да спор реше судским путем.

Јохана је почела да препакује и продаје јужни чилеански мед у јуну, пошто је због пандемије коронавируса остала без посла. Но, адвокати познатог глумца, не одустају од своје намере иако уважавају њено настојање да покретне посао и оствари приход, али наглашавају да постоје законски оквири пословања које претходно мора да задовољи.

Ипак, довитљива предузетница и поред конкретних претњи није спремна тако лако да се преда и преко објава на Твитеру замолила је глумца да јој дозволи коришћење његовог имена и да ће му она и њена деца заувек бити захвални, јер „Наш мед је само за храбра срца!“.

Уједно се захвалила и свим корисницима Твитера који су је подржали у овој намери. „Моје срце је храбро, али сада још и више јер знам да смо моћан рој!“, поручила је Јохана.

Како год да се овај спор заврши, пошто је ова прича доспела у чилеанске медије, Јохана признаје да је потражња за медом доживела експоненцијални раст, а сада је постала и светски позната.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи