Дејан Луткић: Коронавирус стално мења план снимања „Бележнице“ и „Швиндлера“

Упркос томе што је пандемија озбиљно помрсила конце ауторима филмова и ТВ серија, неке продукције успевају да опстану. Доста отежано се све одвија, али се ипак ради. Каква је ситуација у екипама две серије – „Бележница“ и „Швиндлери“, за РТС открива Дејан Луткић.

 Отон Муха то јест Ковиљко Игњатовић наставиће свој пут, али највероватније тек у августу. Глумац и продуцент серије Швиндлери најављује почетак снимања наставка приче за август, а сада је, усред новог налета коронавируса, окупиран грађењем лика серије Бележница.

„Ово је, дефинитивно, нов начин живота. Много ствари мора да се промени, пре свега, ми сами морамо да променимо према себи самима и према свима који нас окружују. Радимо у околностима као и сви остали, тешко је, сви носимо маске, дезинфикујемо се на сваких пет минута, на све стране су разна дезинфекциона средства, мало људи је у просторији у којој се снима, не борави цела екипа на једном месту, људи су подељени да раде онако како је држава то дозволила, да није дозволила не бисмо могли да радимо ништа“, објашњава Луткић.

Према његовим речима, заштита од вируса је ствар личне одговорности и опште културе. 

Двострука игра старог ДБ-овца 

У серији Бележница Дејан Луткић игра врло специфичан лик, бившег ДБ-овца који све време игра двоструку игру. 

„У исто време има два потпуно опозитна задатка који се потиру међусобно. Не смем да кажем шта је у питању јер кад бих рекао то открио бих неке ствари које се дешавају у серији. Бележница је иначе обавијена велом мистерије, трилер је у питању“, рекао је познати глумац додајући да је одличан тим писао сценарио – Ђорђе Милосављевић, Коста Пешевски и Радослав Лале Павловић.

Редитељ серије је Мирослав Лекић, продуцентска кућа „Кошутњак филм“, а глумачка екипа је изузетно бројна – више од 200 глумаца је ангажовано. 

„Мислим да ово може да буде једна другачија серија, јако добра ствар. Наравно, то зависи од тога како ћемо све спорвести у дело“, опрезан је Луткић.

Уместо на локацијама по Србији, снимање и даље у Београду 

План снимања се мења у складу са ситуацијом па је уместо одласка на локације по Србији (тврђава Маглич, села око Кладова, Ђердап) екипа и даље ради у Београду.

„Надам се да ћемо успешно направити целину и да то неће утицати на квалитет серије“, нагласио је глумац.

Када је реч о наставку серије Швиндлери и почетку снимања нових епизода, много тога зависи од ситуације у којој се налази не само Србија већ цео свет.

„Ја сам оптимиста генерално у животу, верујем да ћемо урадити све што је потребно да бисмо зауставили ово дивљање вируса који дефинитивно постоји. Верујем да ће се то ако не завршити, оно бар ставити озбиљно под контролу па ћемо моћи да радимо у планираним оквирима“, закључио је Луткић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи