Шербеџија: Новак је имао најбоље намере, није његова кривица

„Не дај се Инес“, „Мостарске кише“, „Превер“... Много тога изрецитовао је и испевао оних месеци кад нам је био најтеже Раде Шербеџија и то преко друштвених мрежа. Гледали су га милиони у карантину, неки су се смејали, неки се сећали старих дана, а понеко је и плакао. Нашли смо га данас у Фажани.

Како је открио, била је то идеја његове супруге. Када су се вратили у Ријеку из Београда где је Ленка припремала представу Ружни, прљави, зли, којој је премијера у БДП-у отказана због избијања пандемије, њих двоје су се самоизоловали.

„Ленка је тада дошла идеју да у том времену, када је људима било тешко, пошаљем људима преко Фејсбука неке песме. Реакције су биле веома добре. Људи су слали очекивања, жеље и наруџбине“, рекао је Шербеџија за Београдску хронику.

Због свега тога, у почетку је сваки дан тако нешто радио, а после је мало проредио на сваки трећи.

„На крају тог најтежег дела са коронавирусом, снимио сам са Ленком и уз помоћ ћерке Милице, која је била сниматељ и монтажер, 41 снимак. Почео сам да уживам, а и схватио да моја ћерка, осим за певање и компоновање, има таленат и за снимање“, наводи познати глумац и рецитатор.

Било му је, како каже, право уживање да ради са њих две и за публику са којом су остварили једну посебну везу.

Нема предаје

Говорећи о пандемији, Шербеџија истиче да не смемо да се предамо.

„Треба да будемо озбиљни, слушамо упозорења и упутства здравствених радника, али се не смемо предати без борбе, не смемо се потпуно затворити, јер то доводи понекад и до горих последица“, сматра Шербеџија.

Када се ситуација мало смирила, Шербеџија је са супругом и свастиком Лидијом Удовички организовао манифестацију током које су многи музичари долазили и свирали испред ресторана.

Пошто је то наишло на дивне реакције, одлучио је да направи свој мали концерт, на који није очекивао да ће доћи изузетно велики број људи.

„Онда сам се забринуо. Испашћу као мој пријатељ Новак Ђоковић. Упркос његовим најбољим намерама, оптужују га да је овакав и онакав, да је урадио нелогичне ствари, а заправо је имао најбољу намеру. Жао ми је да се тај племенити човек нашао у таквој ситуацији“, истакао је Шербеџија.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи