Бранко Јанковић: Козе ће спасити свет

Тек у епидемији, када смо остали заробљени у становима на високим спратовима, многи од нас су схватили да је живот на селу, у природи, привилегија. То одавно зна глумац који се прославио захваљујући улози Живојина Џаковића у серији „Војна академија“ – Бранко Јанковић и иде чак корак даље, па каже да је живот на селу врхунац аристократског живота.

Дане проводи са породицом у Гуњацима код Осечине и само када има пословне обавезе иде за Београд.

„Моја породица, комшије, уопште људи на селу нису толико осетили ванредно стање и епидемију. На крају крајева, не тражи се тако пуно од нас, а шта год да је позадина целе ове приче, човек и овако и онако треба мало да се смири“, каже за Јутарњи програм Бранко.

Према његовим речима, ситуација у којој смо се нашли утиче на повећано интересовање за плацеве на планини Рожањ јер многи хоће да праве место где могу да побегну из града.

„Ми у оваквој ситуацији довозимо купцима сир на кућну адресу, једном недељно возимо у Београд, а ко пролази увек сврати у наша два етно-села“, прича Јанковић и наглашава да ће после свега што је донео коронавирус људи ипак доћи до закључка и да ћемо се освестити шта је квалитетнији живот.  

Козе нису у ванредном стању 

Нажалост, због ситуације, производи који остају на имању Бранка Јанковића нису могли преко границе претходних недеља. Ускоро ће се нормализовати промет па ће Бранкови производи од козјег млека поново стизати до потрошача и у удаљене крајеве.

„Занимљиво је да на крају да ће козе спасити свет. Последица коронавируса је пнеумонија, а козја сурутка и козји сир регенеришу дисајне органе, јетру, јачају крв… козји програм је душу дао за све то“, објашњава Јанковић.  

Глумачки задаци због епидемије углавном су одложени.

„Улазимо у снимање серије Тате, покушавају да се ускладе термини. Имамо 500 епизода да снимимо, а снимили смо око 70. Мислим да ће позориште сачекати јесен“, открива глумац и поручује свима да раде на здрављу и, осим козјих производа, препоручује сремуш.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи