Хари и Меган обавестили британске таблоиде да могу да им се обрате само преко адвоката

Принц Хари и његова супруга Меган оптужили су британске таблоиде да објављују „искривљене, лажне и ван памети агресивне“ текстове о њима.

Војвода и војвоткиња од Сасекса у писму које су упутили уредницима листова и портала Сан, Мирор, Дејли мејл и Експрес навели су да од сада неће одговарати на било какве упите новинара који раде за њих. Уместо тога, заузеће политику „нултог ангажмана“, осим када је неопходно и то само преко свог адвоката.

У веома оштром тону, Хари и Меган су саопштили да не желе више да буду „монета за скупљање кликова и обмањивање јавности“. Овај потез је осмишљен како би широј јавности ставио до знања да не верује ниједном извештају који о пару преносе британски таблоиди.

Иначе, писмо је објављено уочи судског процеса који Меган води против Дејли мејла због неовлашћеног објављивања њеног писма упућеног оцу.

Хари и Меган поручују уредницима како чврсто верују да су слободни медији камен темељац демократије.

У поруци представника за медије принчевског пара се наглашава да је веома забрињавајућа чињеница што се већ више година утицајни део медија покушава да ослободи одговорности за оно што штампа или говори – чак и кад знају да су информације искривљене, лажне и безразложно нападачке. „Када се има моћ без одговорности, поверење које имамо у ову преко потребну делатност почиње да опада“, додаје се у поруци.

Напомиње се и да оваква одлука није доната како би пар избегао критике.

„Не ради се о гушењу јавног дијалога или цензурисању тачног извештавања. Медији имају право да извештавају и да имају мишљење о војводи и војвоткињи од Сасекса, било да је оно добро или лоше. Али оно се не може заснивати на лажима“, наводи се у писму.

Пар ће наставити да сарађује са другим медијима и младим новинарима како би подигли свест о том проблему.

Откада су војвода и војвоткиња од Сасекса остали без заштите краљевске канцеларије, њихове односе са јавношћу води америчка компанија "Sunshine Sachs", који заступа многе филмске и телевизијске звезде и која има свог представника и у Великој Британији.

петак, 11. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи