Док се светске економије распадају због пандемије, Безос зарадио 24 милијарде

Пандемија коронавируса катастрофално ће утицати на светску економију и њене последице снажно ће одјекивати у годинама које долазе. Међутим, постоје и неки који током овог периода не само да се добро сналазе, већ и зарађују као никада пре. Једно име се издваја – Џеф Безос.

Безос, оснивач и власник „Амазона“, повећао је богатство за чак 24 милијарде долара (19 милијарди фунти), после велике потражње за онлајн куповином током глобалне епидемије.

Безосово богатство сада износи 138 милијарди долара, према Блумберговом индексу милијардера, чиме је додатно утврдио прву позицију на листи најбогатијих људи света.

„Амазон“ је значајно профитирао од великог броја онлајн наруџбина, пошто су људи масовно почели на тај начин да купују јер су затворени у својим домовима.

Због тога је једна од највећих компанија за интернет трговину морала да запосли десетине хиљада нових радника, како би могла да обради све пристигле захтеве. У марту је запослено 100.000, а у новом таласу посао би требало да добије њих 75.000.

Истовремено, менаџмент „Амазона“ на удару је критика јер запослени у Сједињеним Америчким Државама немају адекватну заштитну опрему за борбу против ковида-19.

Џеф Безос власник је 11 одсто компаније, а акције су уторак порасле за 5,3 процената.

Такође, и друге велике фирме које се баве разним „погодним“ делатностима током пандемије бележе велики раст.

Породица Волтонс, која између осталих држи ланац супермаркет „Волмарт“, повећала је своје богатство током карантина за пет одсто (на 169 милијарди долара), чиме је према Блумбергу постала најбогатија породица на свету.

Примера ради, у последњих неколико месеци, Ерик Јуан, власник компаније „Зум“ (Zoom) за обављање онлајн видео-позива и конференција, удвостручио је своје богатство, па је сада „тежак“ скоро 7,5 милијарди.

Блумбергов индекс милијардера објавио је да је 500 најбогатијих људи од почетка године изгубило укупно 553 милијарде америчких новчаница.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи