Колекција у част Кобија Брајанта наишла на оштре критике: Разочаравајуће и неукусно

Филип Плејн, познати модни дизајнер, на миланској Недељи моде својом колекцијом одао је почаст Кобију Брајанту. Због тога је добио жестоке критике.

Многи сматрају да је то урадио на непримерен начин, наводи Индепендент. Манекенке немачког креатора, међу којима су Оливија Калпо и Џејда Пинкет Смит, представиле су се публици носећи „Сваровски“ моделе, који су били инспирисани дресовима Брајанта и Лејкерса.

Носиле су дресове са бројем 24, а на модној писти су се као реквизити налазили златни хеликоптери.

Одлука креатора да се на овакав начин ода почаст кошаркашкој звезди која је трагично изгубила живот, наишла је на озбиљне критике јавности.

„Разочаравајуће, неукусно и потпуно непоштовање. Филип Плејн је одао почаст Кобију Брајанту, показујући златни хеликоптер и без укуса, стављајући његово име по дресовима у стилу Лејкерса. Шокиран сам“, један је од коментара на друштвеним мрежама.

На страници креатора, доступна је колекција "Plein 24", у којој се налази љубичасти дрес са бројем 24 и дизајнеровим именом, која се продаје за 2.070 долара.

„Филип Лејн с поносом подржава задужбину 'Mamba & Mambacita'. Почаст легенди“, пише на његовој страници.

Дизајнер је за америчке медије напоменуо да ће сав профит од колекције донирати поменутој фондацији.

„Тужно је видети да се нешто позитивно и конструктивно може погрешно интерпретирати, од људи који немају разлог за то. Радим нешто да помогнем и подржим задужбину. Дела говоре више од речи“, рекао је модни креатор Филип Плејн.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 12. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи