Улоге по којима ћемо памтити Неду Арнерић

Пред очима публике двадесетдвомилионске земље сазревала је Неда Арнерић, девојчица неспутане енергије и младалачки заводљивог шарма, храбро носећи терет најмлађе југословенске звезде, затим секс-симбола. Постала је глумица спремна да се препусти филмским, позоришним и телевизијским изазовима.

Прва улога са 12 година

Живот Неде Арнерић, одличне ученице заинтересоване за балет и дечју драмску групу Радио Београда, мења се када добија позив Пурише Ђорђевића да игра у филму „Сан“, првом делу чувене трилогије. Имала је 12 година.

Тинејџерска сензација 

Од тог тренутка све почиње да се убрзава и одмотава као на филмској траци. Путује Југославијом, снима неколико филмова годишње, а са 15 година као „Вишња на Ташмајдану“ постаје тинејџерска сензација и икона шездесетих.

Признања у двадесетим 

У 24. години, за улогу маратонске пливачице у филму „Исправи се Делфина“ добија пулску Сребрну арену и нишку „Царицу Теодору“.

Одлука да ради у својој земљи

Седамдесетих Неда Арнерић добија понуде из иностранства. Окушава се на међународној сцени и ипак доноси одлуку да жели да живи и ради у својој земљи. Снима „Сутјеску“, „Ужичку Републику“, „Љубавни живот Будимира Трајковића“, „Квар“.

Улоге у култним филмовима 

Осамдесетих година двадесетог века глуми у култним филмовима „Ко то тамо пева“, „Варљиво лето 68“, игра у позоришту „Двориште“ и снима филм „Халоа – празник курви“ са Лорданом Зафрановићем. Након тога ће спознати глуму на сасвим другачији начин.

Рад на телевизији и у позоришту 

Деведесетих година Неда Арнерић највише ради на телевизији и у позоришту. Мора се поменути улога у серији „Полицајац с Петловог брда“. Као историчар уметности некада је водила галерију.

*Неда Арнерић преминула је синоћ у 67. години. Материјал за овај текст преузет је из емисије Аутопортрет из априла 2017. године. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи