Неду Арнерић су сви доживљавали као своју

Неда Арнерић оставила је дубок траг у кинематографији али и на „даскама које живот значе". Волели су је у целом региону и како је сама рекла, сви су је доживљавали као своју.

У октобру прошле године Неда Арнерић је гостовала на РТС-у, поводом представе „Игра парова", која је у БДП-у одиграна 200. пут.

Осим о актуелним пројектима, Неда Арнерић је тада говорила о својој каријери и о томе какав има однос са публиком.

Истакла је да у Србији, али и у окружењу каријера не може да се планира.

„Поготово сада, у ово време, ради се јако брзо, не припремају се темељно пројекти. И то се после види", навела је славна глумица.

Истакла је да се добре серије и филмови снимају дуго. Сећала се да су некада редитељи одлазили са глумцима у изолацију и да су спремали пројекат, али то је тада било плаћено.

У глуми нема закона 

Ако је неко био позван да прича о глуми некада и сада, то је била она. Представљала је инспирацију многима. Сматрала је да се одмах види да ли је неко талентован.

„У нашем занату је све као и у другим уметностима. И у ликовној уметности, или сте сликар одмах или то нећете постати. То се одмах осети. У глуми нема закона", сматрала је Неда.

Веровала је да је академија неопходна за глумце али да она не вреди ако не постоји таленат.

А мало је рећи да се код ње таленат осетио. Пре би се рекло да је, када је о њој реч, „од талента све прштало".

Била је популарна у целој бившој Југославији и чини се да јој је то годило.

„Леп је осећај да ме људи и даље препознају и да ме воле, да ме некако својатају", говорила је и додала: „Ја сам и у Македонији и Хрватској њихова, тако се бар осећам".

Истакла је да јој то прија и да је то испуњење сваког човека, кад схвати да је свуда добро примљен.

Сви су волели да јој пожеле нешто лепо 

Дочекивали су је топло и тамо где нису знали да је глумица. Бар је тако рекла, мада је невероватно да има много оних који нису уживали у њеним улогама и који је не би негде препознали.

Слава са собом носи и слабију заштиту приватног живота.

„Али опет, овде је то Балкан, све је то у малом. Мора да је много страшно да сте у Холивуду велика звезда, јер тамо вероватно не можете а изађете из куће. Морате да се маскирате. Овде некако људи су навикли. Мој Врачар је навикао да ме виђа у радњи или на пијаци", рекла је Неда.

Додала је да сви воле да попичају с њом и да јој пожеле нешто лепо.

„То је пријатно, колико год било захтевно, јер морате мало и да се монтирате, не можете да изађете до радње у пиджами", истакла је.

Неда је свој однос са публиком заслужила. За рад је добила бројна признања, али више од свега о њој говори емоција коју имају људи на помен њеног имена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи