Изгубио 37 милијарди долара, а и даље је најбогатији човек на свету

Џеф Безос, први човек „Амазона“, завршио је прошлу годину као најбогатији човек на свету са 115 милијарди долара, „побегавши“ за две милијарде долара оснивачу „Мајкрософта“ Билу Гејтсу.

Њих двојица су заједно са француским трговинским магнатом Бернаром Арноом, чије се богатство процењује на 105 милијарди, једини људи на планети са више од 100 милијарди долара иметка.

Богатство извршног директора и оснивача „Амазона“ смањило се у односу на прошлу годину за десет милијарди долара, али не због лоших финансијских резултата већ због развода.

Безосова бивша супруга Мекензи добила је по споразуму о разводу 20 милиона акција „Амазона“ (око четири одсто компаније) вредних више од 37 милијарди долара, чиме је постала 25. најбогатија особа на свету.

Гејтс је чак у новембру претекао Безоса, након што су профити „Амазона“ пали за 28 одсто, док су цене „Мајкрософтових“ акција скочиле за 48 одсто.

Листа се наставља познатим именима – амерички берзански маг Ворен Бафет са 89 милијарди и оснивач „Фејсбука“ Марк Закерберг са 78 милијарди. Упркос скандалу са „Кембриџ аналитиком“, Закерберг је на свој конто ове године додао импресивних 26,3 милијарде долара.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи