Безосова мегајахта, вредна 400 милиона долара, виђена у Турској

Фотографије укотвљене 400 милиона долара вредне мегајахте у Турској појавиле су се на Твитеру, а неколико специјализованих извора тврде да је њен власник Џеф Безос, најбогатији човек на свету „тежак“ више од 150 милијарди долара.

Турски медији прво пут су известили о локацији јахте у турској луци Дача 9. јула. Оригинални твитови који тврде да јахта припада Безосу су обрисани, али су се појавили други у међувремену.

Према наводима специјализованог сајта Суперјахт тајмс (Superyacht Times), мегајахта у питању је „Летећа лисица“ и направила је компанија „Лурсен јахте“.

Дугачка је 136 метара и може да прими 22 госта, а опслужује је 54 члана посаде.

Јахта је завршена 2019. године, има 36 кабина, укључујући 11 ВИП статуса, које су распоређене на четири палубе.

Такође се наводи да има 12 метара дугачак базен, као и платформу за слетање хеликоптера.

Гласине да припада Безосу почеле су још 2017. године, док је још била у фази изградње, а читав пројекат носио је име „Редвуд“ (Project Redwood).

Безос је са процењеним богатством од 153 милијарде долара (Форбс) најбогатији човек на свету, па онда не чуди да поседује авион од 65 милиона долара, нити да је купио пентхаус у Њујорку за 80 милиона долара.

Међутим, многи су га на друштвеним мрежама критиковали због чињенице да је јахту платио 400 милиона долара, док истовремено постоји низ навода и оптужби велики број запослених у његовој компанији „Амазон“ прима мале плате и приморани су да раде у нечовечним условима.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи