Руски женски рагби тим разбија све предрасуде

Рагби не важи за женски спорт нити се доводи у везу са Русијом, али чланице руског рагби тима растераће све сумње и предрасуде које постоје на Европском шампионату 2019. године који се одржава у Москви.

За разлику од традиционалног рагбија са два тима од по 15 играча који се игра на трави, рагби на песку, измишљен је у Италији 1999. године, када је тамошња репрезентација тренинге одржавала на плажи, пише Раша тудеј.

Иако је реч о новитету на тлу Русије, државно првенство одржава се 27. и 28. јула да би мушка и женска репрезентација могла да учествује на предстојећем Европском првенству у рагбију на песку.

Женски тим одмериће снаге са екипама из Шпаније, Аустрије и Хрватске током квалификационих мечева данас. Нокаут фаза заказана је за сутра, а на терен ће изаћи и Белорусија, Грузија и Летонија.

Док се многи чуде шта ће жене у рагбију, чланице тима уз осмех прелазе преко таквих коментара и трагају за што бољим условима за тренирање - одговарајућу плажу и сунчано време.

Обожаваоци репрезентативке Русије на друштвеним мрежама обасипају коментарима да су згодне и лепе, али има и оних који истичу да неко ко је ситне грађе није за овај спорт.

Девојке одбацују такве тврдње као нетачне и додају да је најважнији тимски дух и жеља за игром.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи