Бес Саудијки због концерта Ники Минаж: Она иде нага на бини, а ја морам у абаји

Хип-хоп певачица Ники Минаж, позната по контроверзним и провокативним текстовима и оскудном начину одевања, биће главна звезда фестивала у, ни мање ни више, него Саудијској Арабији. Дрес код конзервативне монархије можда се неће односити на певачицу, али ће Саудијке сигурно морати да се забраде.

Фестивал „Џеда сизон“ (Jeddah Season), који је у организацији саудијске владине агенције, најавио је да ће Ники Минаж 18. јула наступити на фестивалу.

Провокативне плесне тачке, вулгарне песме и оскудне одевне комбинације сасвим ће сигурно бити у центру пажње на фестивалу, а многи су критиковали и организаторе и певачицу, оптужујући их да су лицемерни.

Саудијке су на друштвеним мрежама прозвале власти да имају дупле стандарде.

„Немогуће да сте озбиљни. Доводите Ники Минаж у Саудијску Арабију?“, пита жена на енглеском, а онда наставља на арапском: „Минажова ће да тресе задњицу и све њене песме су недоличне и говоре о сексу. А онда мени кажете да морам да носим абају.“

Конзервативна монархија на Арабијском полуострву захтева од жена да се облаче у дугачке огртаче, најчешће црне боје, као и да покривају косу и део лица. Све доскора женама је било забрањено да возе аутомобиле, а бројне свакодневне активности су им и даље забрањене или могу да их обављају уз дозволу мушког „старатеља“.

Због свега тога, и певачица се нашла на мети критика зашто уопште наступа у таквој земљи у којој се жене не третирају као равноправне са мушкарцима.

Критикована и зато што је пре само неколико дана шетала са припадницима ЛГБТ популације у САД, а ускоро ће наступити у земљи где је хомосексуалност забрањена. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи