Си-Ен-Ен: Иванка Трамп, саветница, ћерка и дипломата

У тексту под називом „Иванка Трамп: Саветница, ћерка и ове недеље дипломата", ЦНН се бави присуством кћерке председника САД и њеним разговорима са највишим званичницима света током посете Доналда Трампа Азији.

Уочи историјских корака америчког председника Доналда Трампа у Северној Кореји, америчка делегација била је у реду за фотографисање са својим јужнокорејским колегама у Плавој кући, док је државни секретар Мајк Помпео корачао иза групе, пише Си-Ен-Ен.

Трамп и Мун Џае-ин, заузели су своја места у центру, а иза њих је била Мунова супруга, Кин Џунг-сук.

Следећи амерички званичник у реду није био неко из Трамповог кабинета или тима националне безбедности, већ његова виша саветница и кћерка Иванка Трамп.

Док су камере „шкљоцале“ Помпео се незграпно „мувао“ около, а било је потребно извесно време да прва ћерка схвати да он покушава да се „увуче“.

На крају се померила у страну да би пустила државног секретара да заузме место измеду ње и јужнокорејске прве даме.

Тај тренутак је приказао необично важну улогу коју је Иванка Трамп одиграла током Трамповог путовања у Азију: прва ћерка је била у центру пажње и имала дужност изнад оне коју има старији помоћник на светској сцени, у њеним сталним напорима да се покаже као дипломата.

Код куће у Вашингтону, званичници националне безбедности намрштили су се због великог присуства који је Иванка имала у иностранству, али они блиски председнику описали су то као посао као и обично.

Администрација, посебно Источно крило, је јасно ставило до знања да Иванка Трамп није прва дама.

Али, Меланија Трамп, која је пратила председника на недавним путовањима у Европу и Токију, прескочила је посету Осаки на самит Г20 и после путовање у Сеул.

Њена директорка за комуникације и сада секретарица за штампу Беле куће Стефани Гришем одбила је да пружи разлог за одсуство.

С друге стране, прва ћерка је ове седмице ускочила у иностранству на јединствен и без преседана начин као члан америчке делегације и члан председничке породице.

Никада раније ниједно председниково дете није било толико близу, није имало толико утицаја и маркетиншког знања да би створило простор у администрацији, што се видело на Г20 где се она појављивала на равноправној основи са званицницима на нивоу владе, пише Си-Ен-Ен.

Показује то и напорима које улаже да изгради односе са светским лидерима на оваквим скуповима.

Током четвородневног путовања, Иванка Трамп је присуствовала многобројним билатералним састанцима на форуму Г20 у Осаки.

Била је на позорници на форуму за економско оснаживање жена са јапанским премијером Шинзом Абеом и холандском краљицом Максимом, који су изнели своја опажања на њену иницијативу за глобални развој и просперитет жена.

Француска влада објавила је видео-снимак на коме се види како она покушава да разговара са канадским премијером Џастином Трудоом, француским председником Емануелом Макроном, председницом ММФ-а Кристин Лагард и британском премијерком Терезом Меј.

Њено појављивање пред камерама пробудило је спекулације о њеној будућој политичкој будућности.

„Ако се икада буде кандидовала за председника, тешко ће је било ко победити“, рекао је Трамп раније ове године, али је и додао у интервјуу који је дао Атлантику да његова кћерка засад нема те амбиције.

По завршетку догађаја у недељу, председник је позвао своју ћерку и Помпеа на позорницу када се обратио војницима у ваздушној бази Осан. „Да ли је неко чуо за Иванку? Дођи, Иванка. Она ће украсти шоу“, рекао је Трамп, назвавши дуо Помпео-Иванка – „Лепотица и звер“.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи