Трамп и краљица Елизабета – детаљи који су привукли пажњу

Председник САД Доналд Трамп са супругом Меланијом у службеној је посети Британији. После ручка са краљицом Елизабетом у Бакингемској палати, за вече се припрема свечани државни банкет. Трамп и Меланија ручали су са краљицом, а затим су им домаћни показали колекцију предмета са значајем за британско-америчке односе, пре обиласка Вестминстерске опатије, преноси „Ројтерс“.

Прва дама Меланија Трамп носила је елегантну белу „Долче Габана“ хаљину до испод колена, са тамноплавим оковратником и појасом, и шешир дизајнера Ерва Пјера, приликом упознавања са краљицом Елизабетом Другом у Бакингемској палати. 

Амерички председник је од британске краљице на поклон добио скраћено прво издање књиге Винстона Черчила Други светски рат.

Књига, штампана 1959. године, има златно-гримизне корице, златну краљевску шифру, свилене завршнице и ручно ушивене траке у бојама америчке заставе, преноси Си-Ен-Ен.

Краљица је уручила Трампу и троделни сет који се састоји од наливпера, оловке са ролером и хемијске оловке са краљевским печатом.

Меланија Трамп је у међувремену добила специјално наручену сребрну кутију са ручно прављеним емајлираним поклопцем.

Пажњу јавности приликом посете привукло је и Трампово необично руковање са краљицом, којој је он приликом сусрета „зграбио руку“, пише eveningexpress.co.uk.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи