Одсекли ајкули реп па је пустили, реаговао и холивудски глумац

Садистички потез два рибара са Исланда, који су одсекли ајкули реп и потом је пустили уз смех, изазвала је лавину осуда из читавог света након што је познати глумац Џејсон Момоа на свом „Инстаграму“ окачио њихов снимак.

Узмернирујућ снимак показује два рибара у броду код обале Гренланда како уз осмех одсецају реп ајкули, а онда је враћају у море вичући: „Срећно са пливањем.“

Ради се о гренландској ајкули, која је најдуговечнија врста кичмењака. Ове велике рибе не нападају људе и могу да живе 400 година.

Њихов видео-снимак доспео је до познатог глумца Џејсона Момое, који је на свом Инстаграму поставио бесну поруку.

„Никада у свом животу нисам видео да неко учини нешто тако сурово. Ваш смех ме чини тако бесним. Сви ми грешимо, али ово што сте ви урадили је чисто зло“, навео је Момоа.

Власници рибарског брода одмах су прекинули уговор са рибарима наводећи да не желе ништа да имају са онима „који демонстрирају такво понашање“.

Из Исландске службе за храну и ветерину поручили су да ће законски гонити двојицу рибара, јер закон забрањује окрутно понашање према животињама.

„Ово није ни хватање ни риболов. Људи не смеју да повређују животиње и онда их пуштају знајући да ће због тога умрети у патњи“, наводе из поменуте службе.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи