Милијардер Брансон организује добротворни концерт за Венецуелу?

Да би прикупио средства за хуманитарну помоћ милијардер Ричард Брансон планира добротворни концерт у Колумбији, који би могао да пробуди глобалну свест о кризи у Венецуели.

Самопроглашени привремени председник Венецуеле, Хуан Гваидо и политички дисидент Леополдо Лопез, затражили су од Брансона да организује концерт, рекао је Брансон.

Концерт би требало да буде одржан 22. фебруара у пограничном граду Кукута, у коме се сакупља и хуманитарна помоћ за Венецуелу, која је са колумбијске стране границе.

Председник Николас Мадуро оспорава прелазак хуманитарне пошиљке преко границе, а дан када ће бити одобрен улазак хуманитарне помоћи у земљу је 23. фебруар.

„Наш циљ је прикупити 100 милиона долара за 60 дана и отворити границе земље како би хуманитарна помоћ могла коначно да стигне до милиона којима је највише потребна", рекао је Брансон, како преноси Хина.

„Уз фантастичан избор међународних и регионалних уметника концерт ће бити преношен широм света“, истакао је власник Вирџина.

Венецуела је у економској и политичкој кризи која је резултирала галопирајућом инфлацијом и несташицама хране и лекова. Више од 2,3 милиона људи напустило је земљу у периоду од 2014.године. Само у суседној Колумбији је готово милион Венецуеланаца.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи