Глобално „уемовање“, научници поново објашњавају Трампу климатске промене

Коментаришући изузетне хладноће у САД, амерички председник Доналд Трамп упитао је где је глобално загревање када вам треба, алудирајући на свој ранији став да оно заправо не постоји, већ је у питању кинеска превара. Научници су се поново потрудили да првом човеку Беле куће објасне тај феномен, идући толико далеко да су направили и кратку стрипску илустрацију.

Звог Трампових речи Национална администрација за океане и атмосферу твитовала је поруку: „Зимске олује не доказују да се глобално загревање не дешава.“ Све то је илустровано стрипом у којем чајник ослобађа пару која формира облак изнад САД.

Глобално загревање значи да се загревају океани што узрокује више влаге у ваздуху, због чега су олује снажније, а падавине интензивније, наводе научници.

Да је Трамп у твиту мислио на глобално загревање може се закључити само из контекста поруке, а никако из речи у њој, пошто је амерички председник написао "global waming" (глобално „уемовање"?!), уместо "global warming" (глобално загревање).

Упркос томе што би се ово могло протумачити и као правописна грешка, многи у САД нису претерано сигурни у такав сценарио. Неки су упоредили Трампа са цртаним ликом Елмером, који не зна да каже „р“, док су се други, попут комичара Стивена Колбера, питали на шта је тачно Трамп мислио...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи