Меланија Трамп плагирала део говора Мишел Обаме?

Супруга најизгледнијег кандидата републиканаца за председника САД Доналда Трампа, плагирала је актуелну прву даму САД Мишел Обама у неколико реченица у говору који је одржала на Конвенцији те странке у Кливленду, јављају амерички медији.

Меланија Трамп плагирала део говора Мишел Обаме? Меланија Трамп плагирала део говора Мишел Обаме?

Меланија Трамп је, како преносе амерички медији, у неколико реченица о лекцијама које је она научила од својих родитеља и важности њихових лекција за њено искуство са сопственом децом, од речи до речи цитирала говор Мишел Обама који је она одржала на Конвенцији демократа 2008. године.

Агенција АП преноси да је Меланија, иначе, бивша манекенка родом из Словеније, те реченице изрекла при крају десетоминутног говора који је одржала ноћас.

Супруга Доналда Трампа је, између осталог, рекла: „Од детињства, моји родитељи су ми усађивали вредности да треба да напорно радите за оно што желите у животу, да је ваша реч ваше обећање и да урадите оно што кажете и држите своја обећања, као и да се према људима односите са поштовањем. Они су ме научили и показали ми вредности и морал којих су се држали у свом свакодневном животу“.

Мишел Обама је својевремено, када је њен муж био ноиминован за председника у свом говору навела: „Барак и ја смо васпитани са много истих вредности, да напорно радите за оно што желите у животу, да је ваша реч ваше обећање, да урадите оно што сте рекли да ћете урадити, да се према људима односите са достојанством и поштовањем, чак и ако их не познајете и чак и ако се са њима не слажете“.

Други део говора, који је такође веома налик на оно што је актуелна прва дама изговорила, а тиче се покушаја Меланије Трамп да поменуте вредности пренесе на свог сина.

„Морамо да проследимо те лекције новим генерацијама, зато што желимо да наша деца знају да је једина граница за њихова постигнућа снага њихових снова и њихова спремност да се труде око њих“, истакла је Меланија.

У говору из 2008. године Мишел је изјавила: „Барак и ја смо изградили наше животе на темељу тих вредности и желимо да их пренесемо следећој генерацији, јер желимо да наша деца и сва друга деца у овој земљи знају да је једина граница за њихова постигнућа домет њихових снова и њихова спремност да се труде око њих“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару