Читај ми!

Аљаски троугао прогутао више од 20.000 људи

Сви знамо за Бермудски троугао, а мало ко за Аљаски, који се зове још и Аљаски Бермудски троугао, дивље подручје које повезује Енкориџ, Џуноу на југу и Уткијагвику.

Аљаски троугао прогутао више од  20.000 људи Аљаски троугао прогутао више од 20.000 људи

Тамо је више нерешених случајева несталих особа него било где у свету, годишње између 500 и 2.250 људи.

У ствари, од раних седамдесетих, више од 20.000 људи је нестало унутар огромног троугла, и то на подручју које није богзна како насељено.

Статистика каже да на Аљасци сваке године нестане око 2.250 људи.

Троугао у светлости теорија завере

Међу познатима који су нестали у троуглу су и два политичара, лидер већине Представничког дома Конгреса САД Томас Хејли Богс старији и конгресмен Аљаске Ник Бегич.

Летели су 16. октобра 1972. заједно са Бегичевим помоћником Раселом Брауном и пилотом Доном Џонзом у авиону од Енкориџа до Џуноа, када су нестали.

Упркос великој потрази, ни тела ни авион никада нису пронађени.

Уследиле су теорије завере пошто је Богс био члан Воренове комисије, званичног тела створеног ради истраге убиства Џона Ф. Кенедија, па многи нису веровали да су налази о нестанку тачни.

Није троугао него медвед

Међутим, шта се дешава са онима који нестану у троуглу Аљаске не остаје увек мистерија.

Двадесетпетогодишњи Гери Френк Сотерден из Њујорка није виђен након што је отпутовао у удаљену област у лов 1970-их. Ипак, две деценије касније, 1997, људска лобања је нађена на обали реке Поркјупајн на североистоку Аљаске, а ДНК је касније откривен.

Верује се да је Сотерден страдао пошто је наишао на медведа.

Зашто нестају људи у тој области

Многи ће прво помислити на теорију завере, али не треба заборавити на неприступачни терен Аљаске.

Аљаска је највећа држава САД, али само једна двадесетина територије је насељена, око 730.000 људи живи на подручју које се простире на 1067,478 квадратних километара.

Електронска очитавања на Аљасци су открила значајне концентрације магнетних аномалија, од којих су неке пореметиле компас до те мере да су скалу помериле за 30 степени. Поред тога, појединим члановима спасилачких мисија су се јављале звучне халуцинације, дезорјентисаност и вртоглавица.

Није сигурно да ли ови магнетни вртлози постоје, у сваком случају, упркос упозерињима власти у вези са временским приликама, дивљим животињама и суровим пределима, стотине туриста посећују Аљаску у жељи да доживе ову нетакнуту природу, од којих су многи потпуно неспремни за овакве пределе и временске прилике.

Многи од ових људи су се вероватно изгубили усред ове недођије, због чега се сваке године покрећу бројне акције потраге и спасавања.
То, међутим, не даје довољно доказа зашто у овом троуглу има више нестанака него другде у држави. Без обзира да ли су мистериозни нестанци у Аљаском троуглу производ сурове природе, чудних енергетских вртлога или древних злих духова, они су несумњиво алармантни.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи