Читај ми!

Трубачи, роштиљ и прелепа Дрина - почела сезона сплаварења

Дрина је омиљена дестинација и домаћих и страних туриста. Почела је сезона сплаварења. Трасом дугом 40 километара од Рогачице до Љубовије, спустило се данас више хиљада људи.

Девет сати пловидбе најлепшим током реке Дрине и ове године није оставило равнодушним госте из градова широм Србије, Републике Српске и региона.

„Дрина нас не може да подели, ми смо из Братунца, али долазимо сваке године", каже Васо Мићић из Братунца.

„Ево већ трећа година да долазимо на регату и стварно је прва лига, значи од јутра до мрака, нема спавања", додаје Миљанко Костадиновић из Угриноваца.

Уз звуке трубе и хармонике Дрином су пловили учесници свих генерација, а на појединим чамцима уз песму и игру пекао се и роштиљ.

„Једна од најлепших река у региону, можда у свету, шта друго да вам кажем, ово је савршена манифестација", искрен је Милан Црномарковић из Београда.

Дринска регата највећи је бренд Љубовије и промотер туризма и спорта.

Економски ефекти манифестације су велики, тврде организатори, јер је у данима регате у Азбуковачком крају више гостију него мештана.

„Ми сада у Љубовији, већ данима у имамо преко 30 хиљада људи који су дошли у наш град због наше манифестације и она има велики значај због привреде", каже директорка Туристичке организације Љубовија - Јелена Тешић.

„Овај догађај је пре свега веома леп и мислим да је окупио толико сјајних људи који су дошли из целе бивше Југославије, и млађи и старији, и мислим да је ово једна права спортска манифестација", изјавила је Милица Ђуричић, промотер регате и шампионка у теквондоу.

О лепотама и ћудима Дрине снимани су филмови, писани романи и песме, зато је она већ 21 годину место сусрета људи из свих крајева.

субота, 07. септембар 2024.
20° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару