Читај ми!

Водопади Бледерије - егзотична природа, термална вода, мир и тишина

Водопади Бледерије у општини Кладово, све су доступнији посетиоцима. Пре две године добили су статус парка природе. Од Брзе Паланке на Дунаву, до њих се стиже девет километара дугим путем, који због оштећења захтева спорију вожњу. Туристи долазе, јер је природа егзотична, а лепота водопада неодољива.

За све оне који су авантуристи, који желе чисту егзотику право место су водопади Бледерија. Пре две године ово место проглашено је парком природе Недалеко од водопада у подножју Мироча извире хипотермална вода која је јако хладна и са још две притоке чини речицу која преко села Река тече све до Дунава.

„Поред споменика природе Бледерија постоје и локалитети Трајанова табла, утврђење Дијана, хидроелектрана, тврђава и разни локалитети који дају праву авантуру и одмор од буке.У Кладову има око 130 регистрованих јединица за смештај туриста. Потражња и посета су велики, нарочито од априла до октобра.Постоје и плаже дуж Дунава, у Кладову, Текији, мислим да можемо да испунимо захтеве туриста, јер су наши људи прави домаћини", истакла је Александра Васиљевић из ТО Кладово.

субота, 07. септембар 2024.
19° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару