Читај ми!

Сестре медведице се опорављају у Зоолошком врту на Палићу

У пословном објекту једног краљевачког привредника, пронађене су две женке мрког медведа које су у заточеништву провеле три године. Медведице су из неадекватног смештаја пребачене у палићки Зоолошки врт.

Две сестре мрког медведа, које су заплењене акцијом више државних служби из села Конарево код Краљева, смештене су у волијере палићког Зоолошког врта од 9. јуна, наводи директорка Соња Мандић.

„Самим тим што нису адекватно храњене и што нису добијале довољне количине меса и разноврсне биљне хране, биле су потхрањене. С обзиром на старост, стигле су у доста лошем општем стању, али ми се последњих десет дана трудимо да их што боље опоравимо, да им понудимо што разноврснију биљну исхрану, али да добију и протеине из живог меса, онако како би требало“, напомиње Мандићева.

Крајњи циљ оваквих акција је да мечићи када се опораве буду враћени у природу, али пошто су ове две женке дуго провеле у заточеништву, оне нису научиле да лове, нису научиле да се крију од других медведа, да бране територију, а нису научиле ни да се плаше човека, који им је можда и највећа претња, тако да је мала вероватноћа да ће ове медведице бити враћене у природу, додаје директорка Соња Мандић.

Медведице се са уживањем брчкају иако никада у животу нису виделе тако дубоки базен за купање, али већ после два, три дана су схватиле колико им то прија и расхлађују се.

Посетиоци нове становнице Зоолошког врта на Палићу могу свакодневно да обиђу.

субота, 07. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару