Читај ми!

Српски доктор Дулитл разговара са птицама

Љубав Стефана Домовског према птицама датира од пете године, када је први пут спасао голуба. Специјалност му је разговор са птицама.

Стефан Домовски, гостујући у Јутарњем програму РТС-а са својом љубимицом Реом, плаво-жутом аром, истакао је да је током детињства спасавао разне животиње, али су га највише заинтересовале птице.

„Људи се не занимају много за птице, колико за псе и мачке, па сам ја одлучио да се посветим птицама и да бринем о њима. Први пут сам у детињству спасао голуба, понео сам га кући и излечио му крило“, истакао је Стефан Домовски.

Додаје да говор птица није компликован јер оне умеју да покажу шта им не одговара, јер ће благим угризом показати шта им смета. На неки начин разумем говор птица, опонашам га, па ме птице слушају.

„Реа је права дива, посебна је, све је по њеном, јер ако није, уме да грицне“, истакао је Стефан, који је и члан удружења "Animal Rescue". 

Истиче да повређену птицу треба однети ветеринару или у организацију која се бави заштитом животиња. Људи греше, јер када спасу птицу, треба касније да је пусте у природу, а не да је чувају у кући као љубимца. Птицу постепено треба враћати у природу.

субота, 07. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару