Читај ми!

Пријава еколошких проблема биће могућа и путем апликације

Грађани ће помоћу мобилне и веб-апликације моћи да достављају информације, као и захтеве за решавање еколошких проблема који су присутни на њиховој територији у облику текстуалне или мултимедијске поруке.

У циљу имплементације јединственог Еколошког информационог система, уз подршку Министарства заштите животне средине, у просторијама Градске управе Смедерево, одржан је радни састанак са представницима локалних самоуправа Подунавског округа.

Састанку је приствовала државна секретарка Министарства заштите животне средине Ивана Јокић, заменица градоначелника Марија Марковић Ставрић и представници министарства, као и инструктори из фирме ангажоване за вршење обуке, инспектори заштите животне средине и други представници Смедерева, Велике Плане и Смедеревске Паланке.

Како је нагласила државна секретарка овај систем је намењен прикупљању информација о еколошким проблемима, загађивачима, депонијама смећа и отпада, евидентирању и праћењу рада служби за санирање и отклањање еколошких проблема, али и за двосмерну комуникацију са грађанима.

Такође, истакла је важност овог пројекта за грађане Србије, али и за Министарство заштите животне средине, рекавши да имплементацијом овог система доприносимо решавању проблема из ове области, а самим тим и унапређењу заштите животне средине и живота грађана.

Грађани ће помоћу мобилне и веб апликације моћи да достављају информације, као и захтеве за решавање еколошких проблема који су присутни на њиховој територији у облику текстуалне или мултимедијске поруке.

Након што поруке буду усмерене Оперативном центру, његов задатак ће бити да прави налоге за решавање проблема, као и да прати извршење тих налога.

Након одржаног радног састанка, као и спроведене обуке, која је пре свега била намењена инспекторима заштите животне средине, извршена је примопредаја мобилних телефона са инсталираним софтверима.

недеља, 08. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару