Читај ми!

Животиње водичи и терапеути - младунчад јагуара и бое

У кубанском националном зоолошком врту међу егзотичним животињама налазе се посебни терапеути - бебе јагуари и боа бебе. За обе врсте и родитељи и наставници кажу да пружају необично ефикасан третман деци са посебним потребама.

Деца мазе јагуаре, уживајући у мекоћи њиховог крзна. Без предрасуда, мазе и хладну, влажну кожу боа змија, локално познату као „маја". Хране на цуцлу и телад, јашу коње.

Циљ ове бесплатне терапије је да особе са посебним потребама превазиђу своје страхове. Деведесетогодишњи Метузалем могао би да буде најстарија жива акваријумска риба на свету.

Метузалем је аустралијска „лунгфиш" плућна или риба дводихалица која осим на шкрге, може да удише и атмосферски ваздух.

Дуга је 1,2 метра тежак 18,1 килограма, донета је у Калифорнијску академију наука у Сан Франциску 1938. из свог матичног станишта у Аустралији.

Верује се да је у питању мужјак, који живи у акваријумском рибљем рају, једе кишне глисте, римску салату и свеже слатке смокве.

Више од 60 штенаца луталица спашено је од смрзавања у источној турској провинцији Ерзурум.

По позиву локалног становништва, спасилачке екипе на температури од минус 16 на улицама су пронашле чак 63 штенета, многа већ у хипотермији.

Одведена су у у ветеринарску амбуланту, и сви су сада добро. Једино и даље није јасно одакле се толико малених куца одједном нашло на улицама.

недеља, 08. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару