Читај ми!

Родиле се две панде у француском зоо-врту, мама опет Хуан Хуан

Женка џиновске панда донела је на свет близанце у зоо-парку Бовал у централној Француској. Младунци и мама су добро, а званичници догађај оцењују као изузетан, јер се ове животиње размножавају тешко чак и у дивљини, а посебно у заточеништву.

Младунце је Хуан Хуан окотила у понедељак у раним јутарњим сатима, а тешки су само 149, односно 129 грама, јавља Би-Би-Си.

„Веома су живахне, ружичасте и пунашне“, наводи се у саопштењу зоолошког врта.

Хуан Хуан, која је од 2012. године на позајмици из Кине, има искуства јер је већ мама Јуан Менг, првој панди која је рођена у Француској.

Без обзира на то, ветеринари и други запослени у зоолошком врту били су изузетно узбуђени када су Хуан Хуан и њен партнер Јуан Зи успели да „буду у контакту“ осам пута прошлог марта. Ради сваке сигурности урађена је и асистирана инсеминација.

Одрасле панде тешке су око 125 килограма, а њихови младунци при доласку на свет теже у просеку тек 120 грама.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару