Читај ми!

Велико пролећно чишћење - да Копаоник покаже раскошну лепоту пуним сјајем

Национални парк Копаоник, поводом Дана биолошке разноврсности и Европског дана паркова, организовао је велику пролећну акцију чишћења тог простора, с циљем да скрене пажњу јавности на значај зелених површина.

Снега на Копаонику још увек има, али не довољно да би се сакрио сав отпад који се таложио током дуге зимске туристичке сезоне. 

„На савест свих нас, нажалост немамо довољно развијену свест према екологији, према животној средини. Људи гледају да се само свог отпада реше на лицу места, поред тога што постоје места предвиђена за одстрањивање отпада", каже Сузана Коматовић, руководилац Службе природних вредности Националног парка Копаоник.

Великог пролећног чишћења латили су се они чија еколошка свест се тек формира, они који брину о заштити овог природног добра, али и корисници.

„Оно што затекнемо након скијашке сезоне није баш за похвалу од стране скијаша. Да - ђубрета зиста има пуно. Овом акцијом желимо да очистимо планину како бисмо могли да почнемо летњу сезону", изјавила је Ана Јовановић из ЈП Скијалишта Србије

Летња сезона на овој планини почиње средином јуна.

До тада биће организована још једна акција чишћења како би ова планина заблистала у пуном сјају и показала своју раскошну лепоту у правом светлу.

среда, 11. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару