Читај ми!

Принц из Лихтенштајна оптужен за одстрел највећег мрког медведа у Румунији

Током посете Румунији, принц из Лихтенштајна оптужен је за криволов једног од највећих европских мрких медведа, у подручју забрањеном за лов

Принц из Лихтенштајна оптужен је за криволов једног од највећих европских мрких медведа током посете Румунији. Агенције за заштиту животне средине оптужиле су принца Emanueаl von und zu Liechtenstein, да је убио медведа, старог 17 година, кога локални становници називају Артур.

Такође је из агенције саопштено да је 17-годишњи медвед убијен у заштићеном подручју Карпатских планина.

„Питам се како би принц могао да збуни женку медведа која долази у село са највећим мужјаком који је постојао у дубини шуме", рекао је Габриел Паун, председник агенције "Грин", додајући да верује да је принчев циљ био да „кући однесе највећи трофеј".

Румунске власти истражују наводе да лов на 17-годишњег медведа није био дозвољен и да неки умешани људи нису имали дозволе за оружје, известио је Си-Ен-Ен, и додао да је принц добио четвородневну дозволу за лов и да је 13. марта платио 8.400 америчких долара (7.000 евра) за одстрел 17-годишњег мрког медведа.

Нејасно је да ли је дозвола била везана за одређеног медведа. Мрки медвед је заштићена врста у Румунији и лов на трофеје је забрањен, али министар заштите животне средине може одобрити изузетке, ако медведи наносе штету имовини или наносе штету становницима, пренео је Гардијан.

среда, 11. септембар 2024.
19° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару