Читај ми!

„Најки“ планира да продаје половне патике

Компанија „Најки“ почела је да продаје половне патике у неким својим објектима, у оквиру напора да смањи количину отпада.

Иницијатива покренута ове недеље подразумева да ће одређене продавнице прихватати мало ношене патике или оне са производним грешкама, чистити их и дезинфиковати.

Тако припремљене патике биће продаване по умањеној цени.

Америчка компанија саопштила је да тренутно продаје ношене патике у осам продавница у САД, али планира да прошири акцију на још 15 локација до краја априла, а онда и ван Америке.

Одрживи развој је у све већем фокусу великих произвођача спортске опреме и модне индустрије, која је један од највећих загађивача на планети.

Велики брендови се утркују да се покажу као борци против климатских промена. Прошле године, „Адидас“ и „Олбирдс“ саопштили су да удружују снаге у стварању издржљивих патика чија производња производи најмањи негативни утицај на животну средину.

„Најки", са друге стране, циља да за 70 одсто смањи емисију штетних гасова до 2025. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 11. септембар 2024.
23° C

Коментари

Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи