Читај ми!

Хитлеров алигатор који је преживео бомбардовање Берлина у поставци музеја у Москви

Алигатор Сатурн за кога се верује да је припадао Адолфу Хитлеру, преживео је бомбардовање Берлина. Живео је у зоо-врту у Москви до 24. маја 2020. године. Његови остаци су изложени у Дарвиновом музеју у Москви.

Како наводе из Дарвиновог музеја у Москви алигатор Сатурн изложен је јавности неколико месеци након што је московски зоолошки врт музеју поклонио његове остатке.

„Постављање Сатурна у сталну поставку врхунац је шестомесечног рада запослених у музеју", наводи се у саопштењу.

Како наводе из Дарвиновог музеја, стручни тим почео је са радом у јуну.

Алигатор Сатурн рођен је у САД 1936. године и пре Другог светског рата је поклоњен зоо врту у Берлину. Из берлинског врта побегао је 23. новембра 1943. године, за време бомбардовања града. 

Британски војници су га пронашли 1946. године и предали су га Совјетским властима. 

Када је Сатурн стигао у Москву у јулу исте године почеле су да круже гласине да је он био део личне колекције Адолфа Хитлера.

Сатурн је угинуо у мају ове године у зоо-врту у Москви.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 13. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи