Читај ми!

Голубица Њу Ким продата за 1,6 милиона евра одлетела у Кину

Богати кинески љубитељ тркачких голубова снизио је рекордну цену од 1,6 милиона евра (1,9 милиона долара) за птицу узгајану у Белгији. На крају двонедељне аукције Њу Ким, двогодишња голубица за трке из белгијске узгајивачнице, продата је на аукцији у Бриселу једном кинеском купцу саопштила је данас интернет аукцијска кућа Пипа.

Два кинеска лицитатора под псеудонимима "Супер Дупер" и "Хитмен" повећали су у последњих пола сата аукције очекивану цену за 280.000 евра и премашили претходни рекорд од 1,25 милиона евра из марта 2019.године за колико је продат други белгијски голуб Арман.

"Супер Дупер" је добио птицу, а иза псеудонима наводно стоји исти богати кинески индустријалац који је већ купио Армана.

Ово је још један доказ да вековни хоби поистовећен са мушкарцима из радничке класе сада има нови, елитистички инострани живот. Врхунски узгајивачи који се ослањају на генерације породичног искуства сада могу да продају своје птице по високим ценама, што је пре деценију било немогуће. Птицама које су на продају често одредиште је Кина.

"Ове рекордне цене су невероватне, јер је реч о голубици. Арман је био мужјак. Обично мужјак вреди више од женке, јер може оставити више потомства", рекао је Николас Гизелбрехт, извршни директор и оснивач "Пипе".

Голубица Њу Ким стара је две године и учествује у тркама од 2018. године, а стекла је титулу најбоље младе птице у Белгији, али је морала раније у пензију. Голубови обично могу да се размножавају до 10. године.

петак, 13. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи