Коале у Аустралији због пожара губе станиште

Аустралијске власти сматрају да је хиљаде коала угинуло у пожарима, северно од Сиднеја, у Аустралији, а опасност од пожара је све већа, јер температура расте изнад 40 степени Целзијуса.

У областикоја је захваћена пожарима живело је око 28.000 коала, али је тај број знатно опао последњих месеци због пожара.

Коале су међу омиљеним животињама у Аустралији где им је губитак станишта све већа претња. Те шумске животиње једу лишће еукалиптуса на којима живе, што је за њих смртоносна замка, јер је то дрвеће веома лако запаљиво пошто садржи етерично уље.

„Око 30 одсто њихових станишта је уништено. Знаћемо више када се пожари смире“, рекла је аустралијска министарка за заштиту животне средине, Сузан Леј.

Око пет милиона хектара жбуња и шума је изгорело у Аустралији у текућој сезони пожара, при чему је погинуло девет људи, а уништено више од 1.000 кућа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи