Помор „пенис-риба“ на обали Калифорније

Облачно време у Калифорнији донело је снажну олују у Заливску област Сан Франциска, а локални становници затекли су када су се пробудили бизаран призор на плажи Дрејк – хиљаде такозваних „пенис-риба“ избачених на плажу.

„Нисам имао појма шта се десило нити шта су чудна створења, али су се протезала три километра“, рекао је Дејвид Форд који живи недалеко од плаже.

Како је навео, шетао је око пола сата дуж плаже која била испуњена насуканим несрећним животињама, док су се галебови гостили бесплатним ручком.

Биолог Иван Пар објаснио је да се ради о врсти морског црва, познатог као „дебели крчмар“ (Urechis caupo), односно колоквијалнијег назива – „пенис-риба“.

„Да, природа би могла да нам мало појасни шта је желела са физичким дизајном 'дебелог крчмара'“, рекао је Пар. 

Ипак, његов облик је савршен за живот под земљом.

„Случајно се потрефило да тај савршен облик неодољиво подсећа на најпроминентнији део мушких спољних гениталија“, каже биолог.

„Дебели крчмар“ живи дуж западне обале Северне Америке и просечно је дугачак око 25 центиметара. Укопава се у меко морско тло на плажама.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи