Нови национални парк Француске на три сата од Париза

Прелепа регија на граници између Бургоње и Шампање проглашена је за нови национални парк, који обухвата 250.000 хектара шума.Удаљен је од Париза удањен око три сата вожње и 11-ти је национални парк Француске.

Налази се на подручју Лангреса између Горње Марне и Златне Обале, а посетиоци могу да уживају у парку који испуњавају древна стабла, ретке биљке, извори и реке.

Животињски свет парка је веома богат. У овој природи могу да се виде црне роде, јелени, дивље мачке и дивље свиње. На овом простору је пронађено археолошко налазиште које датира из 750. године пре нове ере.

У новом парку уређено је 2.000 километара планинарских стаза и 700 километара речног тока за водене активности, а постоје и радње које продају локалне производе.

Како се новоотворени национални парк налази у близини Париза, очекује се да ће у наредне две-три године достићи број од око 100.000 посетилаца годишње, пише "Lonely planet". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи