Награда од 30 хиљада евра за информацију о вучици

Белгијски активисти за заштиту природе нуде награду од 30 хиљада евра за информацију о вучици Наји којој се од маја губи сваки траг.

Прошле године, вучица која је добила име Наја, била је први вук који се појавио у Белгији после више од једног века.

Локалне природњачке агенције наводе да она и њени младунци нису примећени од маја, а претпостављају да су се батерије на уређају за праћење у међувремену истрошиле.

Институт за истраживање природе и шума не тврди да су вучица и њени младунци убијени, јер им нема трага, али поједина удружења су без устезања оптужила ловце за њихов нестанак.

Три организације за заштиту животне средине - Фландрија за заштиту птица, Организација за права животиња и Центар за помоћ у природи - најпре су понудиле награду од 20 хиљада евра, али су из организације Фландрија за заштиту птица саопштили да им је неименовани белгијски бизнисмен донирао још десет хиљада евра.

У изјавама за локалне медије, Фламанско удружење ловаца је ове оптужбе на њихов рачун назволо „скандалозним“ и најавило да ће можда поднети тужбу за клевету.

Портпарол Института за истраживање природе и шума у изјави за Би-Би-Си је навео да се Наја последњи пут појавила на њиховој мрежи камера 10. маја. У то време је била скотна и требало је ускоро да се окоти.

Август је такође снимљен како доноси храну за своје младунце, али је то престао да чини две недеље касније и наставио да се понаша као самотњак, што је природњацима био додатни знак да су Наја и младунци угинули.

Август је сада један од само три дивља вука који су остали у Белгији.

Вукови су пре више векова истребљени у многим европским земљама, али постепено се враћају, међутим, нису сви са одобравањем дочекали ову појаву, посебно узгајивачи стоке који су се жалили на честе нападе на домаће животиње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи