Њихова љубав и верност немају границе, они су пси

Широм света данас се обележава Међународни дан паса, наших највернијих и најбољих пријатеља. Пси су најближи живи сродници вукова, али је тачна „родбинска“ линија нејасна. Сматра се да је први покушај припитомљавања вукова био пре више од 15.000 година.

Толико добро су се адаптирали и толико нас воле да је на ту чисту, безрезервну и до смрти постојану љубав тешко остати имун. Много је оних који не верују људима, али верују псима.

Не говори се без разлога да је пас човеку најбољи пријатељ. Да нам је стварно прави пријатељ, пас нам то свакодневно доказује. То најбоље знају сви они који чувају и воле псе. Чиста и безусловна љубав је најбољи доказ пријатељства. А пас је у себи има и превише.

Дан паса, али и сваки други дан у години треба да нас подсети колико треба да поштујемо њихову љубав, верност и све што раде за нас из дана у дан.

Психолози кажу да нема бољег лека за нечије здравље од кућног љубимца. Истраживања су показала да су деца која су расла са кућним љубимцем много друштвенија, лакше се сналазе у контакту са другима и популарнија су у друштву.

Универзитет у Орегону представио је студију у којој је потврђено да деца постижу боље социјалне вештине уколико у предшколском периоду брину о штенету.

Нека истраживања потврдила су да пси, попут деце, постају узнемирени када се нека њима блиска особа налази у непријатној ситуацији.

Дан паса, али и сваки други дан у години треба да нас подсети колико треба да поштујемо њихову љубав, верност и све што раде за нас.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи