Осуде због обновљеног комерцијалног лова на китове у Јапану

После паузе која је трајала 31 годину, у Јапану је поново дозвољен комерцијални лов на китове. Први бродови испловили су јутрос, а уследиле су бројне осуде из свих крајева света.

Јапан је у децембру донео одлуку да иступи из међународне комисије за лов на китове, што је резултат дугогодишње кампање јапанске индустрије и премијера Шинза Абеа, преноси Ројтерс.

Сачико Сакаи из луке Куширо, где је одржана церемонија поводом почетка лова, каже да су китови део јапанске културе исхране и да је китове јела још као дете.

Ове године квота за лов на китове, који укључује кљунастог, Рудолфијевог и Брајдеовог кита, износи укупно 227 јединки, саопштила је Агенција за риболов.

Јапанци у ствари не конзумирају много китова. Њихово месо чини само око 0,1 одсто годишње конзумираног меса, што значи да просечан становник Јапанца током године поједе око 40 до 50 грама китовог меса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи