Читај ми!

Премијера новог албума светског трубача Ибрахима Малуфа у Новом Саду

Само два дана након што је објавио албум, француско-либански трубач Ибрахим Малуф представио се новосадској публици. У оквиру „Калеидоскопа културе“ Малуф је свирао нове песме и одабране хитове из богате каријере.

Само 48 сати након што је нови албум Trumpets of Michel-Ange светски познатог француско-либанског трубача Ибрахима Малуфа објављен, више хиљада Новосађана и њихових гостију имали су прилику да га чују.

Малуфу је ово 18. ауторски албум, а новосадска публика имала је прилику да прва чује нове песме, али и избор најпознатијих композиција.

Двоструки кандидат за престижну награду Греми осмислио је нови албум као догађај венчања које има свој почетак и крај.

Концерт у оквиру „Келидоскопа културе“ трајао је сат и по, након што су Малуф и његов бенд истрчали на бину.

Атмосфера је била необавезна. Посетиоци су уживали у пићу и врло енергичној музици којом је Малуф отворио концерт.

Првим песмама са новог албума – Просидба (The Proposal) и Химна љубави (Love anthem) – Малуф је наметнуо расположење публике. Подстицао је публику да скаче и игра веселим и брзим ритмовима.

У публици је било оних који нису могли да сакрију одушевљење па је током првих 20 минута концерта могло да чује више повика.

Ибрахим Малуф препознао је колеге, трубаче и друге музичаре, који су се били у првим редовима.

Trumpets of Michel-Ange

Уигравала се публика уз нове песме, али је и Малуфово музичко венчање на концерту у Новом Саду имао своју кулминацију.

Одсвирао је без најаве True sorry и раздрагао публику у Новом Саду песмом која га је прославила.

Познати трубач владао је енергијом публике јер је у току препознатљиве солаже готово потпуно умирио публику која је ишчекивала прелаз.

Бас гитаре није било на сцени јер, како каже Малуф, звук је био попуњен. Бенд чини пет труба, а главна је била Ибрахима Малуфа. Саксофон који је имао више солажа додатно је обојио наступ. У пратећем бенду били су и бубњар и двојица гитариста – искусни музичари са којима трубач годинама сарађује. 

Порука за звезду вечери

У публици је била и група људи која је подигла транспарент са поруком на српском језику: „Слобода Палестини“ што је Малуф, иако не зна српски, ипак разумео.

За крај концерта изабрао је песму Au Revoir и објаснио да је реч о крају замишљеног венчања које је опевао на новом албуму.

Поделио је лични доживљај одрастања његове деце и момента који се, како каже, очигледно ближи – тренутка у којем ће они напустити родитељску кућу као што је раније он учинио.

У емотивни моменат је укључио и публику, а потом указао на дешавања на Бликом истоку и главном граду Либана, одакле потиче.

Није изненађујуће што Малуф бира друштвено ангажоване теме. Свакакао је једној од најпознатијих његових композиција лајт мотив баш Бејрут.

Последњу песму посветио је главном граду Либана и Појасу Газе где је погинуло хиљаде деце које, како је истакао, неће рећи Довиђења (Au Revoir) својим родитељима.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи