Сто година Радио Београда, одбројавају се сати до почетка првог концерта на Ташмајдану

Ближи се први од два планирана концерта поводом великог јубилеја и обележавања 100 година Радио Београда. РТС организује два два спектакуларна концерта на Ташмајдану, који ће моћи да се прате и у директном преносу на Првом програму РТС-а, Радио-Београду 1, РТС Планети и РТС Звуку.

„Ово је сјајан јубилеј који ћемо на свечани и спектакуларни начин обележити са два концерта. Вечерас ће публика присуствовати догађају на којем ће се помешати симфонијска, забавна, поп и рок музика“, наводи Александра Паладин, помоћница извршног директора Музичке продукције РТС-а.

То је прилика и да познати извођачи поделе сцену са ансамблима музичке продукције РТС-а – симфонијски оркестар, Биг бенд и хор – које ће предводити Олга Бисерчић.

„Ово вече ће бити испуњено тим специфичним ревијским звуком који ће донети посебно добру енергију на концерту“, додаје Александра Паладин.

Вечерашњи концерт планирано је да траје два и по сата, док сутрашњи чак три и по сата.

„Суботњи концерт носи назив Весело вече и резервисан је за народну музику. На сцени ће се појавити и два ансамбла – народни оркестар који предводи Влада Пановић и народни ансамбл на челу са Синишом Вићентијевићем – заједно са доајенима али и младим извођачима“, истиче помоћница извршног директора музичке продукције РТС-а.

Многи пријатељи и гости Радио-Београда и РТС-а биће у публици и пратити концерте, за које су карте подељене у рекордном року због огромног интересовања.

Они који нису успели да дођу до карата могу у директном преносу на Првом програму РТС-а, Радио-Београду 1, РТС Планети да прате концерте.

Ниједан учесник није одбио

Избор извођача на концертима није био лак, јер је Радио Београд био угостио велики број певача и музичара који су оставили трајне снимке.

„Од почетка радимо са музичком продукцијом јер су наши оркестри који наступају на Ташмајдану управо настали у Радио Београду. Ми волимо да кажемо, да поред свих осталих сфера које покривамо, да смо и кућа музике. Због тога смо желели да музиком обележимо свој рођендан“, каже заменица директора Радио Београда, Зорана Бојичић.

Избог извођача направљен је тако што се ишло кроз историју Радио Београда и сваки жанр и период током 100 година је заступљен.

„Окупили смо сјајне звезде и учеснике којима желим да се захвалим и нагласим да нас ниједан извођач није одбио“, наводи Зорана Бојичић.

Радио је прешао један дугачак пут, на чијем је почетку био доминантан медиј. Затим се појавила телевизија, па интернет који је утицао на оба, а радио се добро прилагодио новом времену.

„Оно што је ново доба донело јесте престанак ере комуникације једног ка многима. Сада је комуникација двосмерна. Публика је та која је диктирала и која нам је увек била најважнија“, истиче заменица директора Радио Београда.

петак, 23. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару