„Маика“ једини бенд из Србије на „Јуросонику“

Једини извођач из Србије који је одабран да наступи на престижном фестивалу „Јуросоник“ у Холандији је бенд „Маика“.

Фестивал „Јурсоник“ (Eurosonic) сваке године посети више од 40.000 људи од чега представници 400 највећих светских фестивала и 4.000 људи из музичке индустрије из целог света.

Тај фестивал је заслужан за успон у каријери многих извођача међу којима су Франц Фердинанд, Дуа Липа, "The XX", "Years & Years", „Рудиментал“ и многи други.

Такође је познат и по европској награди коју је фестивал „Егзит“ већ више пута однео кући.

Наступ бенда „Маика“ на „Јуросонику“ 17. јануара стиже после успешне летње турнеје бенда када су наступили на турнеји са „Гогол борделом“, затим на фестивалима „Егзит“, „Дев9т“ и „Револушон“, али и на фестивалу „Бумтаун фаир“ у Великој Британији.

Пре „Јуросоника“ домаћа публика имаће прилике да бенд „Маика“ види и чује 28. децембра у клубу "SubBeerni Centar" када ће наступити као подршка саставу „Лет 3“.

Бенд „Маика“, са својом неконвенцијалном комбинацијом топлих балканских ритмова, хит мелодија и жестоке енергије, одушевљава публику.

Чланови групу описују као необичан и аутентичан бенд који користи хармонику, саксофон, трубу и два женска вокала у комбинацији са необузданим ритмом и електронским ефектима.

Свој деби албум, под називом Balkannibalism, објавили су у априлу ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи