Бет Харт: Дивно је што у Србији људи знају за мене

Бет Харт важи за једну од најбољих певачица данашњице. Више пута номинована је за Греми, последњих година не заобилазе је ни вишеструке номинације за Блуз мјузик авордс. Последњи самостални студијски албум испратила је и истоимена светска турнеја која је ову певачицу прошле године први пут довела и у Београд. Каријеру дугу 25 година обележила је концертом највећих хитова који је синоћ одржала у Хали спортова „Ранко Жеравица“.

Са четири године почела је да свира клавир, а касније и гитару, виолончело, бас гитару и бубњеве. Као врсна певачица, која је аутор текстова и музике, Бет Харт представља праву светску блуз-рок звезду. Песме су јој пуне осећања, као некада мелодије Џенис Џоплин, а има енергију Тине Тарнер.

„Не знам ништа о српској музици, али ни о музици других земаља где наступам. Дивно је што у Србији људи знају за мене. То је за мене било огромно изненађење. Уживала сам прошле године на концерту овде, али није моја одлука да поново наступам на истом месту, о томе одлучују менаџери“, каже Бет и додаје да обично креће на турнеје да би промовисала нове албуме.

Први албум снимила је пре 25 година, радила је са многим познатим музичарима, али је најзначајнија сарадња са Џоом Бонамасом. Јануара ове године објавили су трећи заједнички албум Црна кафа, који се убрзо нашао на врху америчке блуз листе.

„Дивно смо сарађивали, али не знам са ким ћу следећи пут радити – да ли ћу опет са њим или са неким другим. Не знам када ћу издати нови албум, вероватно следеће године. Радим са различитим продуцентима, прикупљам идеје које морам да повежем“, најављује блуз дива и наглашава да највише ужива у заједничком раду када се током седам дана све снима у студију.

Пре само неколико дана изашао је и снимак концерта који је у мају одржала у Ројал Алберт холу.

„Почела сам да радим док сам била још јако млада али се трудим да одвојим време и за друге ствари које волим. Сви мисле да сам ја стално у послу, али реално радим око седам месеци. Када сам код куће волим да сликам, радим у башти и да се дружим са пријатељима“, открива певачица.

Бет Харт сарађује са најбољим музичарима, па већ дуго њима препушта да без ње провере звук и ефекте пре концерта. Београдска публика, са нестрпљењем је чекала њен наступ, јер се о прошлогодишњем још говори.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи