„Гудачи у галерији“ РТС-а одушевили присутне

Трећи концерт из циклуса „Гудачи у галерији“, „Радио Београда 2“, одржан је вечерас у Галерији РТС-а. Камерни оркестар, под диригентском управом Ивана Марковића, извео је програм под називом „Север-југ“, откривши мали део репертоара једног од наших најугледнијих гудачких ансамбала, који се креће у широком стилском, историјском и географском распону.

Овога пута од представника Норвешке и Шведске на северу Европе у периоду романтизма и првим деценијама XX века (Едвард Григ – Свита из Холберговог времена и Карл Атерберг – Свита бр.3, за виолину, виолу и гудачки оркестар) до јужних предела континента, односно Србије, у којој ствара наш истакнути композитор Зоран Ерић, аутор једног од најпопуларнијих домаћих дела за гудачки оркестар – Cartoon, за 13 гудача.

Композиција Четири сонга из једне варљиве слике, за виолончело и гудаче, Срђана Сретеновића изведена је премијерно уз овације бројне публике.

На програму циклуса „Гудачи у Галерији“ следи концерт Љубинка Лазића и квартета "Rocher" – „Контрабас у првом плану“, у среду 26. децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи