Џеси Вер креће на велику летњу турнеју, у Београду је 27. августа

Британска поп-соул дива Џеси Вер вечерас у Амстердаму почиње велику европску турнеју, током које ће 27. августа одржати концерт у Београду, у Рову код Војног музеја на Калемегдану.

Џеси Вер креће на велику летњу турнеју, у Београду је 27. августа Џеси Вер креће на велику летњу турнеју, у Београду је 27. августа

После пролећних гостовања по Северној Америци, током тромесечне летње турнеје, обожаваоци једне од највећих дама популарне светске музике широм Европе имаће прилику да чују песме са албума Glasshouse, који је написан и снимљен на релацији Лондон – Лос Анђелес. Објављен је крајем октобра прошле године и одмах је доспео на седму позицију Топ-листе Уједињеног Краљевства.

Први сингл, Midnight, обележио је јул 2017. године и означио велики повратак Џеси Вер након трогодишње паузе. Уследили су хваљени синглови Selfish Love и Alone, као и сарадња са чувеним Едом Шираном на емотивној балади Sam, посвећеној њеном супругу, којег зна из школских дана.

Актуелно издање, за које верује да је њен најважнији албум, прелепа је ода љубави, породици и мајчинству. Назив албума инспирисан је поемом Едварда Томаса I Built Myself a House of Glass, а на овом пројекту, поред поменутог Ширана, сарађивала је са именима као што су СТИНТ, Кид Харпун, Феликс и Хуго Вајт – "The Maccabees" и Бени Бланко.

Музичку каријеру Џеси Вер је започела 2009. године, а три године касније објавила је деби албум Devotion, који је био номинован за престижну музичку награду "The Mercury Prize". Уследило је још много номинација и награда, као и албум Tough Love (2014). Снимила је музику за хит филм Педесет нијанси Сива – баладу Meet Me In the Middle, а ове године, непосредно после изласка трећег албума, номинована је за Брит награду у категорији најбољи женски соло извођач.

Осим концерата у Београду и у Амстердаму, као и у Великој Британији и у Литванији, током летње турнеје, Џеси Вер ће наступити и у оквиру многих фестивала. Међу њима су и највећи словачки музички фестивал „Похода“, чувени фестивал TRNSMT у Глазгову, „Летитјуд“ – добитник прошлогодишње награде у категорији најбољег музичког фестивала у Великој Британији...

Карте за београдски концерт 27. августа, на којем ће моћи да се чују и хитови са претходних албума, попут Say You Love Me, Wildest Moments, Tough Love, Running, You & I (Forever), Champagne Kisses, Devotion и If You're Never Gonna Move, могу да се набаве путем продајних мрежа „Евентим“ и „Гигс тикс“, по промо цени од 2.190 динара за партер и 2.790 динара за ВИП трибину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи