Послушајте овде нови албум „нове Флоренс“

Флоренс Велч, певачица популарног британског састава „Флоренс енд д машин“ (Florence + The Machine), опет је „нашла радост у писању музике“ и управо тим речима описала процес стварања четвртог студијског албума, прикладно названог "High As Hope".

Албум води кроз њене борбе са дислексијом, анорексијом, зависностима и промискуитетом, али завршава њеним ослобођењем.

Музику је, како каже, раније користила да попуни празнине у себи, а High As Hope је производ нове, слободне Флоренс.

Поред Флоренс, која је продуцент и текстописац свих десет песама на албуму, као извршни продуцент се потписује и Емил Хаyни, који стоји иза деби албума Лане Дел Реј Born To Die.

Албуму су претходили синглови A Sky Full Of Song и Hunger, а недавно је објављен и спот за нови сингл Big God, на коjeм гостује маг електронске музике Џејми Икс-Икс, као и легендарни саксофониста Камаси Вашингтон.
 
На новим песмама започела је са радом одмах по завршетку турнеје "How Big, How Blue, How Beautiful", самостално и усамљено у свом студију у Пекаму, у јужном Лондону, уз техничку помоћ дугогодишњег сарадника Брета Шоа.

„Тај студио није најскупљи и најбољи студио на свету, али ми допушта да радим песме на свој начин – у студију смо само мој инжењер и ја, и имамо потпуну креативну слободу експериментисања с интрументима и звуковима, што и јесте мој ауторски потпис, без задршке могу да лупам по зидовима, лоше свирам клавир и да будем апсолутно своја“, објашњава певачица.
 
За „Флоренс енд д машин“ ово је 4. по реду студијско издање, а уз већ поменуте музичаре у раду на песмама су учествовали и Сампа, Келси Лу и Тобајас Џесо Џуниорс.

Објављивање издања прати и велика светска турнеја – након неколико летњих фестивалских наступа, у септембру и октобру ове године ће започети северноамерички део турнеје "High As Hope", након чега током новембра следе наступи у Великој Британији и Ирској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи