Енџи Стоун: Етикете су за тегле и конзерве, не за уметнике

Нео соул дива Енџи Стоун, власница планетарног хита "Wish I Didn't Miss You", одржаће 1. јула свој први, дуго очекивани концерт у Србији.

Овај престижни музички догађај одиграће се у оквиру програма „Мјузиколоџи Баркафе сешнс“.

Стоунова, која је три пута је номинована за престижну награду Греми, а део каријере провела као пратећи вокал Ленија Кравица, рекла је за Танјуг да је срећна што у Србији влада велико интересовање за њен наступ.

„Претпостављала сам да у Србији има људи који воле моју музику, али чини се да их је много више него што сам претпостављала, што ме чини заиста срећном. Колеге су ми рекле да су топло дочекане, да је храна била задивљујућа и да су концерти били испуњени страшћу. Научила сам нешто о вашој бурној прошлости и дивим се вашој снази да останете позитивни“, истаклаје је Стоунова.

Како каже, нема пуно разумевања за сталну потребу музичке индустрије и обожавалаца да жанровски одреде њену музику.

„Моја музика је била етикетирана као нео соул, али ја сам увек мислила да су етикете за тегле и конзерве, а не за уметнике. Ако бих морала да се определим, рекла бих да је то мешавина соула, ритма и блуза, хип-хопа и госпел музике. Али, то је једноставно била Енџи Стоун онаква каква јесте“, рекла је америчка певачица.

Она истиче да је било пуно утицаја на њен музички израз, али да само једну уметницу види као апсолутни узор. „Својом музичком мајком сматрам Роберту Флек“, објаснила је Стоунова.

Музичка дива каже да је заљубљена у уметност и експресију.

„Оно у чему сам себе највише пронашла је глума. То је начин да зароним у свет потпуно другачији од свог и прилика да истражујем друге перспективе. Код музике се ради о томе да изражавам себе, док је код глуме реч о упознавању других људи и улажењу у њихове ципеле“, рекла је певачица.

О „Мјузиколоџи Баркафе сешнс“ каже да је то изузетна идеја која на радост публике има сјајну реализацију.

„Видим то као начин поновног оживљавања музике, музичке индустрије и љубитеља музике. Видим то као начин лечења нације уметношћу и враћања оног што је изгубљено масовном продукцијом и великим фестивалима. Интимност, лепота и прави осећај света музике. Прилика за уживање на начин који је реткост у данашње време“, закључила је Стоунова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи