Снимање првог дечјег мјузикла на РТС-у

Четрнаест ауторских композиција (музика и текст) Николе Чутурила рађених за телевизијски серијал „Штимофонија“ и серијал „Небојша Челик шоу“, саставни су део музичке компилације која ће бити објављена у новембру у издању ПГП-РТС-а.

Седам нумера из серијала Штимофонија намењено је деци млађег узраста и тематски их уводе у свет музике, док друга половина албума, такође седам нумера из новог серијала Небојша Челик шоу, чија ће премијера бити у октобру на Првом каналу РТС-а, тематски обрађује карактеристичне адолесцентске страхове.

У новом аранжману и продукцији, уз извођење чланова хора „Колибри“ и Дечјег хора РТС-а под управом диригента Љиљане Ранђеловић, певају и наши познати глумци Слободан Бода Нинковић, Драган Мићановић, Иван Јефтовић, Слободан Бештић, Тамара Алексић као и сам аутор Никола Чутурило.

У склопу издања биће штампана дизајнирана књижица са текстовима аутора уз илустрације нашег познатог карикатуристе Душка Петричића, који ради и илустрације за уводну шпицу.

Управо је овај албум био инспирација младом а већ афирмисаном редитељу и сценаристи Стевану Филиповићу (редитељ филмова Шејтанов ратник, Шишање, Поред мене) да напише сценарио за дечји мјузикл чије снимање је у току под његовом редитељском палицом.

У њему, поред поменутих глумаца игра и део глумаца из филма Поред мене – Славен Дошло, Никола Глишић, Растко Вујисић, као и Светлана Бојковић, Зинаида Дедакин, Оливера Викторовић...

Највећи део снимања одвија се у ходницима и учионицама Пете београдске гимназије, уз учешће бројних статиста и ангажман кореографа из групе "Smooth Mafia" и кореографа балетских сцена Хелене Ћелап и Саре Тасић, а наставак снимања је у Студију VIII на Кошутњаку.

Премијера овог првог играног мјузикла за децу биће у оквиру нашег Новогодишњег програма.

Директор фотографије је Дејан Трајковић Ристић, извршни продуцент је Ана Тодоров, сценограф Мира Андрејевић, костимограф Ирена Белојица, уредник Наташа Дракулић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи