Фантастичан концерт Анића, Љубеновића и Аксентијевића у Галерији РТС-а

У Галерији РТС-а вечерас су наступили гитариста Зоран Анић и гости - хармоникаш Ненад Љубеновић и гитариста Растко Аксентијевић. Пријатељи програма културе и уметности Радио Београда 2, извели су програм у трајању од више од сат времена у препуној сали Галерије РТС у Таковској.

Програм „Гитара плус“ обухватио је оригиналне композиције и аранжмане за једну и две гитаре, као и за гитару и хармонику.

Кроз стилску лепезу остварења од епохе музичког барока до двадестог века и тумачења композиција Ђ. Брешанела, Ф. Сора, Ј. К. Мерца, С. Мокрањца, Е. Сатија, Ф. Шопена, Е. Паскуала и А. Пјацоле, овај програм уједно осликао је и део уметничких интересовања нашег реномираног гитаристе, као и његову сарадњу са другим уметницима.

Сјајној атмосфери током концерта у Галерији РТС допринела је и репрезентативна изложба слика Микана Аничића „Дворски портрети без краља“.

Концерт „Гитара плус“ је други у низу концерата у Галерији РТС-а који се одржавају поводом 60 година Радио Београда 2.

Од јесени биће реализована четири концерта из циклуса „Гудачи у Галерији РТС“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи