„Где смо сад?“, нови албум „Електричног оргазма“

„Електрични оргазам“, предвођен Срђаном Гојковићем Гилетом, једном од кључних фигура београдског рокенрола, обрадовао је своје oбожаваоце новим албумом „Где смо сад?“, саопштено је из „Маскома“.

Где смо сад? је 12. студијско издање групе „Електрични оргазам“.

Назив и концепт албума већ су наговестили синглови Био сам лош, Камером снимам све, Исток запад север југ, Била си као сан и насловна нумера Где смо сад?.

Према Гилетовим речима, с времена на време сви треба себи да поставимо питање где смо сад, у овом тренутку, у нашим животима јер, како Гиле каже, исувише често боравимо у прошлости или будућности, а ретко смо у садашњем тренутку.

„Увек су ме инспирисала различита искуства кроз која пролазим у животу. Тако је и сад. Како непрестано пролазимо кроз различите промене током живота, тако се и инспирација мењa. Где смо заиста сад је питање које би требао свако појединачно себи да постави, ја заиста немам одговор“, рекао је Гиле.

Иза пројекта Где смо сад? стоји врхунска екипа – продукцију албума потписује Тони Јуриј са којим је група сарађивала на три досадашња издања: Лишће прекрива Лисабон (1982), Les Chansones Populaires (1983) и Како бубањ каже (1984).

Музику су писали Бранислав Петровић Банана, Љубомир Ђукић Љуба и Гиле док је текстове, као и обично, писао Гиле.

Благоје Недељковић Паче и Зоран Радомировић Шваба прикључили су се и одсвирали сјајно своје деонице. Тања Мирковић, са којом састав сарађује први пут, урадила је одличан омот док је Горанка Матић заслужна за фотографије.

„Електрични оргазам“ постоји од 1980. године и даље свира са истом енергијом и пркосом. Овог лета публика ће моћи да их чује уживо широм региона, од Београда, преко Сокобање, Мостара, Никшића, Бијељине до Сарајева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи